АНОНС. Робоча зустріч громадських експертів з Бериславською громадою: створення нового хабу

25 березня 2024 року  о 13.00 відбудеться ознайомча зустріч громадських експертів та представників Бериславської   територіальної  громади з теми «Партнерство влади і громади заради відновлення «Діємо разом!»  Експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень  (ПЦПСД)  презентують новий проект та його заходи. 

Порядок денний роботи Платформи:

1) Експерти ПЦПСД презентують форми роботи та заплановані результати проекту: громада    отримає  облаштовані громадські хаби, сформовані діалогові групи для співпраці влади та громади, пропозиції до Плану відновлення.  підготовку громадських експертів з відновлення, пропозиції щодо вирішення наявних в громадах проблем.  
Спікери: Володимир Молчанов, Дементій Білий – експерти проекту  

2) Підписання Меморандуму з міською військовою  адміністрацією  про співпрацю та зобов’язання влади щодо надання приміщень для Громадських хабів та їх цільового призначення після закінчення проекту. Також військові адміністрації гарантують сприяння в проведенні всіх заходів проекту та врахування отриманих під час обговорень пропозицій громадськості. 
Спікер: Володимир Молчанов, керівник проекту 

Модератор  робочої зустрічі:  Галина Бахматова – інформаційний менеджер ПЦПСД 
З питань участі звертайтесь до:  Олег Дядюн, менеджер ГО ПЦПСД,  +38(066)7895089 

Інформація про проект

Бериславська міська та Високопільська селищна громади  будуть працювати разом з експертами  Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень (ПЦПСД) над процесами раннього відновлення на звільнених територіях України  при потужному посиленні громадської участі.  «Раннє відновлення»  - це  підтримка звільнених територій, які знаходилися під російською окупацією протягом певного періоду часу з початку повномасштабного вторгнення та реагування на першочергові потреби населення деокупованих територій для забезпечення громадського порядку, безпеки та надання ключових послуг населенню.

Активне сприяння в реалізації проекту надають  Бериславська та Високопільська військові адміністрації, які  надають  приміщення для Громадських хабів, які стануть майданчиками для налагодження діалогу та співпраці громадян, органів місцевого самоврядування та бізнесу задля посилення громадської участі у процесах відновлення. Ці хаби будуть облаштовані меблями та  необхідною комп’ютерною технікою за  підтримці  Фонду. 
Метою спільної діяльності громад та експертів ПЦПСД   буде залучення жителів обраних громад до процесів відновлення шляхом створення постійно діючих діалогових груп як платформ співпраці влади та громадськості,  а також підняття їхнього фахового рівня.

Причорноморський центр (ПЦПСД)  має успішний досвід співпраці з громадами Херсонської області: це і експертна допомога в розвитку громад (розробка стратегічних документів, програм розвитку та відновлення),  і залучення громадян до прийняття рішень задля побудови діалогу між владою та громадськістю,  і розв’язання конфліктів. 

Проєкт «Партнерство влади і громади заради відновлення «Діємо разом!» впроваджується в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Галина Бахматова

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи