АНОНС:Ефективність процесів відновлення та відбудови через забезпечення участі громадян

 

25 березня   2024 року о 10.00   відбудеться  робоча зустріч Платформи громадської участі у відновленні Бериславської  громади з теми:  «Ефективність процесів відновлення  та відбудови через забезпечення участі громадян». 

Порядок денний роботи Платформи: 

1) Переваги та користь залучення громадян для планування відновлення громади; кращі спроможності місцевої влади; місцеві потреби і напрацювання проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови», презентація інформаційно-просвітницького буклету.  
Спікер:  Галина Бахматова

2) Раннє відновлення  громад: стійка соціальна згуртованість і громадянський оптимізм  у громадах як необхідна складова  відродження громад. Нові пріоритети громади, які зміцнюють соціальну згуртованість між громадянами та місцевою та районною владою
Спікер: Алчієв Олександр Сергійович – начальник Бериславської міської військової адміністрації

3) Відновлення державних послуг, визначених як пріоритетні для громади, таких як освіта, охорона здоров’я, соціальні та адміністративні послуги; відновлення публічних послуг в сфері культури та спорту на постраждалих від війни територіях. 
Спікер: Борисенко Тетяна Анатоліївна – заступник міського голови з соціальних питань

Модератор Платформи:  Галина Бахматова – інформаційний менеджер ПЦПСД 

З питань участі звертайтесь до:  Олег Дядюн, менеджер ГО ПЦПСД,  +38(066)7895089 

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА ЩОДО ПРОЕКТУ ДІАЛОГОВИХ ПЛАТФОРМ

Мета: сформулювати аспекти та напрямки процесу відновлення в  громаді та обговорити їх.  Формування свідомості та відповідальності за місце, де живеш, розуміння важливості участі громадян у процесах відновлення (як при плануванні, так і реалізації планів/стратегій відновлення) у жителів пілотних громад Чернігівської, Харківської, Луганської, Миколаївської та Херсонської областей.  Спільні обговорення влади та громади сприяють  скоординованому внеску громадянського суспільства в проекти реконструкції та відновлення регіону,  врахуванню  потреб та побажань. Пріоритетні чи нові теми та порядок денний зустрічей генерують разом  місцеві регіональні експерти у співпраці з місцевими жителями та активістами.

Реконструкція території: окрім фізичної та матеріальної складової, має включати також і  соціальну, духовну, культурну  реконструкцію та відродження громади. Презентація аналітичних записок та участь у заходах Міністерства розвитку інфраструктури України щодо реконструкції та відновлення, а також прозорості та підзвітності місцевої влади сприятиме процесу залучення скоординованого внеску громадянського суспільства до проектів реконструкції.

Захід зорганізується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадським  організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» (Херсон).

Галина Бахматова 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи