Результати аналітичного дослідження. «Стан парків та скверів в містах Херсон та Нова Каховка»

Херсонські громадські організації вже не перший рік ведуть активну боротьбу за збереження парків та скверів нашого міста та області. Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень в партнерстві з ХМГО «За майбутнє Херсона» та ХОО Комітету виборців України працюють в рамках проекту «Громадські ініціативи по захисту парків та скверів в містах Херсонської області». Партнери об’єднались навколо проблеми захисту від знищення зелених зон в містах області, їх відновлення та розвитку, покращення загального екологічного стану.

Дійсно, в містах Херсонської області швидко скорочуються обсяги зелених насаджень. На картах поступово зникають парки та сквери. На їх місці виникають приватні котеджі або будівлі бізнес-структур Подібна ситуація породжує цілий комплекс проблем господарського, етичного, соціального характеру але найбільша з них проблема екологічна.
Результатом плідної праці партнерських організацій став буклет «Стан парків та скверів в містах Херсон та Нова Каховка»(Результати аналітичного дослідження). У чотирьох розділах з підрозділами міститься інформація про нормативно-правову базу, моніторинг преси з цього питання, перелік парків та скверів згідно інформації Управління земельних ресурсів, а також актуальність формування Концепції розвитку парків та скверів.
Повну його версію можна прочитати ТУТ.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи