У громадськості знову серйозні питання до мера

Вийшла в світ нова брошура «Капітальний ремонт багатоповерхових будинків Херсону. Аналіз використання бюджетних коштів». Її автори, експерти громадських організацій «За майбутнє Херсона», Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень та Комітету виборців України. Брошура продовжує серію видань цих організацій присвячених проблемам житлово-комунального господарства міста. В центрі нового дослідження – проблема контролю за використанням бюджетних коштів які виділяються на проведення капітального ремонту багатоповерхівок міста та якість цього ремонту.

Щорічно, з міського бюджету на ці цілі виділяється чималенька сума. Торік 8.5 млн.,. з яких близько половини на ремонт покрівель, які суттєво постраждали від сніжної зими. Ще 4 млн. планувалось залучити за рахунок надходжень до спецфонду. В жовтні міська рада нібито виділила за рахунок економії бюджету ще 900 тисяч. Тобто разом за рік отримуємо більше 13 мільйонів. Але чи були насправді ці кошти витрачені на капремонт?
Влада вважає що так. За офіційними повідомленнями в пресі всі роботи були проведені вчасно і якісно. І навіть на зекономлені кошти було додатково відремонтовано ще 3 будинки. Але в експертів, які проаналізували офіційні джерела інформації виникли серйозні сумніви, щодо достовірності офіційних повідомлень.
Додали сумнівів і результати соціологічного опитування проведеного в рамках дослідження. Було опитано 200 чоловік, мешканців будинків в яких проводився капремонт. Значна частина опитаних негативно оцінила якість проведеного ремонту, а дехто навіть спростовує факт його проведення.
Більш докладну інформацію про результати дослідження можна буде отримати на круглому столі, який відбудеться в понеділок 31 січня об 11.00 в приміщенні прес-клубу «Новий день». З доповідями виступлять Володимир Макуха (ХМГО «За майбутнє Херсона») та Олександр Мошнягул (Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень). На круглий стіл запрошений міський голова Володимир сальдо.
Захід проводиться за підтримки «Міжнародного Фонду «Відродження».

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

В Бериславі обговорили екологічну ситуацію після Каховської катастрофи