Вийшов друком інформаційний бюлетень «Парки та сквери міста Херсона: історія та сучасний стан»

Ні для кого з мешканців Херсона не секрет, в якому занедбаному стані знаходяться парки та сквери нашого міста. Громадськість не дарма підняла цю тему і відступати назад не збирається. Наступним кроком для збереження та відновлення зелених насаджень, а також привернення уваги незацікавленого керівництва нашого міста, став випуск інформаційного бюлетеня «Парки та сквери міста Херсона: історія та сучасний стан».

Головна ідея - наочно показати теперішній стан парків та порівняти з тим, що було раніше, коли ці зони міста дійсно виконували свої функції та приносили користь і радість для городян. Тепер же ми маємо сумну картину: на місці, де раніше були зелені алеї, зараз - або звалища та бур’яни, або територія займається приватними та комерційними забудовами. Херсон катастрофічно втрачає не тільки місця для проведення дозвілля, зовнішню привабливість але і чисте повітря. Таким зухвалим ігнорування цієї проблеми, влада просто вбиває екологію.

Над створенням інформаційного бюлетеня працювали лідери партнерських громадських організацій: Олександр Мошнягул, Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень; Дементій Білий, ХОО Комітет виборців України; Володимир Макуха, Херсонське міське об’єднання «За майбутнє Херсона».
Бюлетень вийшов в рамках реалізації проекту "Громадські ініціативи по захисту зелених зон в містах Херсонської області" за підтримки спільної ініціативи Pact Ink., Міжнародного фонду "Відродження" та Фонду Східна Європа.
Випуск цього видання є частиною маштабної роботи експертів по вивченню стану зелених зон в містах нашої області, були проведені круглі столи, громадські обговорення, розроблена Концепція розвитку парків та скверів на території міста Херсона.

Робота громадських організацій у цьому напрямку буде продовжуватись поки в Херсонській області не будуть урегульовані питання розвитку зелених зон на рівні прийняття та виконання місцевих нормативно-правових актів.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи