АНОНС. Засідання діалогової групи Бериславської громади щодо вирішення проблем безпеки та відновлення доріг

9  липня  2024 року  об 11.00 відбудеться   чергове робоче  засідання діалогової групи влади та громади з питань відновлення Бериславської громади. Діалогова група зареєстрована міською військовою адміністрацією як тимчасовий дорадчо-консультативний орган, який працює за експертної підтримки від ГО Причорноморського центру політичних та соціальних  досліджень (ПЦПСД). Засідання буде присвячено обговоренню  актуальних проблем громади, які  були обрані серед пріоритетних  та які можливо вирішувати  за допомогою активності самої  громади: це проблеми безпеки  (розмінування;  укриття та сповіщення про повітряну тривогу; безпека в питаннях мародерства) та проблеми відновлення доріг загального користування і дорожньої інфраструктури.
Порядок денний засідання діалогової групи:
1) Презентація проекту Програми безпеки в прифронтовій Бериславській громаді та проекту Програми відновлення доріг.  
Спікер:  Володимир Молчанов, експерт ПЦПСД, керівник проекту 
2) Обговорення проектів Програм безпеки та відновлення доріг. 
Модератор дискусії: Дементій Білий, експерт ПЦПСД 
3) Передача   проектів Програм з додатками  в процесі обговорення на розгляд міській військовій адміністрації. 

З питань участі звертайтесь до:  Олег Дядюн, керівник ГО ПЦПСД,  +38(066)7895089 

Інформація про проект
Бериславська міська та Високопільська селищна громади  будуть працювати разом з експертами  Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень (ПЦПСД) над процесами раннього відновлення на звільнених територіях України  при потужному посиленні громадської участі.  «Раннє відновлення»  - це  підтримка звільнених територій, які знаходилися під російською окупацією протягом певного періоду часу з початку повномасштабного вторгнення та реагування на першочергові потреби населення деокупованих територій для забезпечення громадського порядку, безпеки та надання ключових послуг населенню. Активне сприяння в реалізації проекту надають  Бериславська та Високопільська військові адміністрації. Громадські хаби будуть облаштовані меблями та  необхідною комп’ютерною технікою.  Метою спільної діяльності громад та експертів ПЦПСД   буде залучення жителів обраних громад до процесів відновлення шляхом створення постійно діючих діалогових груп як платформ співпраці влади та громадськості,  а також підняття їхнього фахового рівня.

Проєкт «Партнерство влади і громади заради відновлення «Діємо разом!» впроваджується в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Галина Бахматова

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

АНОНС. Тягинська громада затверджує План відновлення

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи