Нову херсонську міську Громадську раду очолив Олександр Мошнягул

29 серпня у великій залі Херсонської міської ради відбулися установчі збори міської Громадської ради. До нової каденції ГР увійшло 36 представників різних громадських організацій, а координатором обрали Олександра Мошнягула - керівника ГО “Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень”, керівника регіонального ресурсного центру з розвитку місцевої демократії та голову правління ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення”. 

Це вже третя каденція Громадської ради, коли її члени надали довіру Олександру Мошнягулу та віддали свої голоси за те, щоб координатором був саме він. Олександр Дмитрович презентував звіт роботи Ради попереднього скликання:

“Громадська рада намагалась бути активною, оперативно реагувала на виклики міського життя. Громадська рада завжди займала незалежну позицію, незважаючи ні на політичні уподобання, ні на інші зовнішні впливи. Ніхто не назве нас кишеньковою структурою. Позиція громадської ради нерідко викликала спротив та незадоволення з боку окремих депутатів або міських посадовців, це теж є показником принципової позиції . Громадська рада є ініціатором впровадження процедур демократії участі в місті. Громадську раду часто не чують, депутати та посадовці, що, безперечно, негативно відбивається на загальному стані міста”.

Громадська рада продовжуватиме працювати на цих засадах. 

Міський голова Володимир Миколаєнко в свою чергу подякував членам ГР за попередню роботу та зазначив, що чекає на нові пропозиції та ідеї. 

Присутні вирішили залишити попередню структуру Ради , створити 5 комітетів - бюджетний, ЖКГ та комунального майна, транспортний, земельний, соціально-гуманітарний. 

І вже на цьому тижні відбудеться перше засідання нового складу Громадської ради. 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи