У Долматівській ОТГ провели фокус-групу по виявленню конфліктів


21 серпня експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень провели фокус-групу в Долматівській ОТГ (Голопристанський район Херсонської області), метою якої було виявлення вже наявних в громаді конфліктів та проблем, які можуть до них призвести.

Проводив фокус-групу соціолог, голова ХОО КВУ Дементій Бєлий, участь взяли  вчителі, медики, старости сіл, представники виконкому ОТГ. Спілкування тривало близько 2 годин, але учасники фокус-групи були досить відвертими.


Долматівська сільська рада була створена зовсім нещодавно - 2 січня 2018  року внаслідок об'єднання трьох сільських рад: Долматівської, Добропільської, Нововолодимирівської. Тому зараз громада переживає складний період становлення. Гостро стоїть ситуація з оптимізацією освіти, поганий стан доріг, що ускладнює сполучення між селами, наявна проблема з наданням медичних послуг.

Зараз експерти ПЦПСД обробляють отримані дані, на основі чого буде складений звіт, який експерти презентують на круглому столі в Долматівській ОТГ, який планується найближчим часом. Експерти запропонують можливості вирішення найболючіших проблем, будуть створені діалогові групи, в яких вони разом з представниками ОТГ будуть працювати над вирішенням наявних конфліктів. 

Нагадаємо, що захід відбувся в рамках проекту “Побудова діалогу в об’єднаних громадах Херсонської області шлях до розв’язання конфліктів”, який здійснює Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи