Виявити конфлікти в Новорайській ОТГ допомогла фокус-група

  22 серпня експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень провели фокус-групу в Новорайській ОТГ (Бериславського району Херсонської області), метою якої було виявлення вже наявних в громаді конфліктів та проблем, які можуть до них призвести.

Проводив фокус-групу соціолог, голова ХОО КВУ Дементій Бєлий, участь взяли  спеціалісти виконкому ОТГ, медичні працівники та працівники освітньої галузі. Протягом  2 годин мешканці Новорайської ОТГ  відверто розповідали про наявні в громаді проблеми.  . 

Новорайська ОТГ ще молодша за Долматівську, вибори відбулися в квітні 2018 року. Тому зараз громада тільки розпочинає свій інтеграційний шлях. Фокус-група допомогла мешканцям громади озвучити довготривалі конфліктні ситуації, а також ті, які з'явилися разом з об'єднанням. 

Зараз експерти ПЦПСД обробляють отримані дані, на основі чого буде складений звіт, який експерти презентують на круглому столі в Новорайській ОТГ, який планується найближчим часом. Експерти запропонують можливості вирішення найболючіших проблем, будуть створені діалогові групи, в яких вони разом з представниками ОТГ будуть працювати над вирішенням наявних конфліктів. 



Нагадаємо, що захід відбувся в рамках проекту “Побудова діалогу в об’єднаних громадах Херсонської області шлях до розв’язання конфліктів”, який здійснює Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи