Обережно - шахраї! Як захистити себе від інтернет-фішингу?

 

Закликаємо Вас дотримуватись кібер-гігієни. Ось приклад фішингового ресурсу, що збирає Ваші особисті данні / або Ваші гроші. 
 
Ознаки фішингового ресурсу:
  • Підозріле посилання. Здебільшого, зловмисники використовують прототипи реальних ресурсів у своїх шаблонах, вносячи невеликі зміни в назви - адресу сайту, доменне ім’я,
    назву ресурсу (Ukraine без букви “e”) тощо.
  • Підозріла активність в коментарях - слідкуйте уважно за тим, хто саме пише коментарі на таких ресурсах. Здебільшого, активність на фішингових проектах підтримується ботами / підробними сторінками. Як визначити бота - перейти на сторінку, та подивитись його стрічку: коли сторінка була зареєстрована, коли та скільки було внесено змін.
  • Нереалістична пропозиція. Звісно, може бути всяке, але якщо фонди у середньому дають 70$ на людину в місяць, то про які компенсації у 40-70 тис. грн. може йти мова?
  • Ми наполегливо просимо перевіряти все, що публікується в мережі. Навіть наші посилання! І хоч ми самі все тричі перевіряємо - проте радимо Вам перевірити ще, щоби остаточно впевнитись. Допомагаємо один одному та все буде Україна! 
  
 
P/s є ще окремі теми щодо безпекових сертифікатів і т.і. Якщо у Вас виникнуть питання - наші технічні спеціалісти спробують надати Вам вичерпну відповідь у приватних повідомленнях.
 
Посилання на наш безпековий стрім: БЕЗПЕКОВИЙ СТРІМ З АРТЕМОМ ЧАЙКОВСЬКИМ

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи