У Присиваській громаді обговорили план впровадження публічних консультацій


 

Наприкінці року в Присиваській сільській громаді відбулося онлайн-семінар впровадження публічних консультацій влади із громадою в якій взяли участь представники виконкому сільської ради, старости, а також експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень.

У громаді є нагальна потреба у підготовці Плану публічних консультацій. Депутати схвалили Положення про консультації влади із мешканцями об’єднаної громади, але ці консультації проводилися лише спонтанно в разі виникнення у керівництва інтуїтивного відчуття необхідності почути думку громадян з певних питань. На першій сесії новообрані депутати висловилися за активне залучення жителів сіл до обговорення проблемних моментів в житті громади й підвищення кваліфікації самих депутатів у цих питаннях.

Експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень організували для представників влади практичний семінар із законодавства по питанням організації публічних консультацій. Цей семінар відбувся в онлайн-режимі, бо епідемія КОВІД-19, яка вразила громаду, змушує активніше застосовувати нові онлайн-форми.

Керівник Центру  Олександр Мошнягул розповів учасникам про законодавчі засади та переваги попереднього планування консультацій у конкретному форматі з публічним висвітленням Плану консультацій, щоб усі зацікавлені особи могли долучитися до обговорення його змісту. 

Учасники онлайн-обговорення вирішили найближчим часом зібрати пропозиції щодо публічних консультацій серед виконавчих органів, після чого винести ці пропозиції  на повторне обговорення ширшого кола учасників, із залученням депутатів сільської ради і громадських активістів, а пізніше затвердити План публічних консультацій із громадою розпорядженням сільського голови.

Консультація експертів Причорноморського центру відбувалася в рамках реалізації проєкту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів».

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проекту «Запобігання та врегулювання конфліктів в громадах шляхом залучення мешканців до вирішення місцевих проблем» в рамках програмної ініціативи МФВ «Демократична практика». Матеріал відображає позицію авторів і не обов'язково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження".


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи