Присиваська ОТГ: комунікація – як універсальні ліки конфліктогенних загострень



У ранніх матеріалах ми робили акцент на тому, що основним викликом для Присиваської громади є відсутність комунікацій у горизонтальних та вертикальних площинах взаємодій мешканців. На попередніх заходах, учасники  - мешканці громади - визнавали, що при налагодженні конструктивної комунікації, безліч ускладнень в управлінських рішеннях (оптимізація шкіл, відновлення ПМД) були б вирішеними.  Зрушити з мертвої точки громаді допомагають експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень; 19 лютого відбудеться чергова запланована зустріч з представниками громади. 

Комунікативна основа вирішення конфлікту у громаді буде закладена шляхом практичного наповнення , передбаченого Статутом, інструменту постійно діючих консультативно-дорадчих органів  (ініціативної групи), та прийняття й практичного застосування Положення про порядок регулярного прийому депутатами сільської ради виборців і публічного звітування депутатами перед виборцями. Саме цей проект Положення буде представлений керівництву ОТГ на запланованій зустрічі. А також, громаді буде запропоновано Положення про бюджет участі, з нормуванням мінімально-гарантованої частки для кожної із локальних громад (зміни спрямовані на досягненні безконфліктного розподілу ресурсів між локальними громадами).

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у  межах проекту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається  з позицією Міжнародного фонду  «Відродження»

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи