Кочубеївській ОТГ запропонували Програму сприяння розвитку громадянського суспільства

16 січня в Кочубеївській ОТГ експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень презентували розроблені ними документи. Зокрема Дементій Бєлий презентував Програму сприяння розвитку громадянського суспільства та організація конкурсу місцевих ініціатив, яка має на меті Створення на території Кочубеївської об’єднаної територіальної громади сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства та налагодження дієвої взаємодії між владою та громадою. Як же вона даний документ допоможе об’єднаній громаді? Читайте нижче. 

Як розповів Дементій Бєлий, з часу створення Кочубеївської об’єднаної територіальної громади зросла активність громадян, які беруть участь у впровадженні позитивних соціальних змін в селах громади, в обговоренні та ухваленні важливих документів, що визначають напрямки розвиту нашого ОТГ. При цьому є суттєві проблеми, які потребують вирішення з боку органу місцевого самоврядування. Потенціал громадської активності мешканців ОТГ не в повною мірою використовується на благо громади. Спостерігається поки що низька ефективність діяльності громадських організацій, ініціативних груп, не використовуються можливості органів самоорганізації населення. Відсутня системна та послідовна робота у здійсненні просвітництва та інформування населення про роль громадянського суспільства в цілому та різноманітних форм самоорганізації населення, місцевої демократії та інші проблеми.  

Тож метою  програми сприяння розвитку громадянського суспільства на території Кочубеївської об’єднаної територіальної громади є створення на території громади сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства та налагодження дієвої взаємодії організацій громадянського суспільства з органами місцевого самоврядування на засадах партнерства, забезпечення додаткових умов для задоволення суспільних інтересів з використанням різноманітних форм демократії участі, громадської ініціативи та самоорганізації.

«Завданнями програми є створити належні умови для розвитку мережі організацій громадянського суспільства, волонтерського руху в нашій громаді та підвищити її ефективність; Покращити рівень компетенції громадських активістів, молоді, жителів громади щодо участі у вирішенні питань місцевого значення з використанням різноманітних форм демократії участі та самоорганізації; Створити конкурсний механізм підтримки реалізації громадських ініціатив на вирішення соціальних проблем в нашій громаді», - зазначив експерт. 

Дементій Бєлий акцентував увагу на тому, що в першу чергу громада повинна Обговорити заходи, що увійдуть до  програми сприяння розвитку громадянського суспільства по трьом напрямкам: Організація публічних консультацій із громадою; Навчання громадських активістів; Організація конкурсу.

Документ був розроблений експертами Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень в рамках проекту «Надання практичної допомоги  у впровадженні Стратегії сталого розвитку Кочубеївської ОТГ Херсонської області» за підтримки  Міжнародного фонду «Відродження». 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи