Херсонські дослідники переймали досвід у сфері надання адміністративних послуг

Херсонські аналітики з Центру досліджень південноукраїнського прикордоння взяли участь у першій тренінгової сесії Асоціації регіональних аналітичних центрів, яка була присвячена підвищенню ефективності управління в регіонах України та відбулася в Ужгороді.

Тренінг було присвячено питанням надання адміністративних послуг в Україні та країнах Європейського Союзу. Під час тренінгу учасники ознайомилися з особливостями європейських систем адміністративних послуг та українського досвіду в даній сфері. У якості тренерів були залучені спеціалісти у сфері адміністративних послуг з Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку (м. Ужгород, Україна). Європейським досвідом у сфері публічних послуг поділилися представники організації Local Governance Innovation & Development Ltd. (LGID), яка є членом Асоціації аналітичних центрів за відкрите суспільство (PASOS), а саме: Габор Петері (виконавчий директор LGID) та Аннмарія Суді Теванн (консультант LGID).
Протягом тренінгової сесії учасники мали можливість ознайомитися з поточною ситуацією та основними законодавчими і нормативними актами у сфері адміністративних послуг в Україні, розглянути проблеми та перспективи розвитку сфери адміністративних (публічних) послуг в Україні, дізнатися про зарубіжний досвід надання адміністративних послуг (зокрема про методологію створення центрів надання послуг муніципалітетами  та органами державної влади), обговорити можливі форми та методи залучення громадських організацій у вирішенні проблем надання якісних адміністративних послуг.
Крім того, представники регіональних аналітичних центрів познайомилися із роботою Центру надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради..
Даний тренінг став першим кроком на шляху до досягнення основної мети проекту «Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України» - підвищення аналітичної та організаційної спроможності регіональних аналітичних центрів в Україні шляхом їх залучення до моніторингу та аналізу якості надання адміністративних послуг населенню України.
Другий тренінг в рамках даного проекту, спрямований на освоєння методології та основних інструментів моніторингу і аналізу якості адміністративних послуг в Україні, буде проведено у м. Чернігові в липні 2013 року.
Після завершення навчальної частини проекту буде створено Асоціацію регіональних аналітичних центрів.
Планується, що до складу Асоціації увійдуть наступні аналітичні організації – учасниці навчальної частини проекту: громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку», Луцька міська громадська організація «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу», Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики», Асоціація громадських організацій «Соціально-економічні стратегії і партнерства», громадська організація «Лабораторія досліджень ТЦК», Центр Східно – Європейських ініціатив «Бахчисарайська стратегія», громадська організація «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону», громадська організація «Центр аналітичних досліджень», Полтавська обласна громадська організація «Аналітичний центр «Бюро економічних та соціальних досліджень», Школа політичної аналітики «Поліс», Харківська обласна громадська організація «Фонд місцевої демократії», Центр досліджень південноукраїнського прикордоння, громадська організація «Агентство стратегічних досліджень» (АСД), Чернівецька обласна громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку», громадська організація «Сприяння міжкультурному співробітництву».

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи