АНОНС: Високопільська громада відчиняє громадський хаб для діалогової групи

 

24 квітня 2024 року  о 10.00 відбудеться  перше установче  засідання діалогової групи влади та громади з питань відновлення Високопільської  територіальної  громади. 

Партнерство влади і громади буде втілено в новостворену діалогову групу – тимчасовий дорадчо-консультативний орган, який забезпечать постійну комунікацію і візьме під громадський супровід як процеси самого відновлення громади, так і бюджетний процес та нормотворчість. До складу діалогової групи увійшли на засадах територіальної, соціальної і гендерної репрезентативності лідери громадської думки, бюджетники, громадські активісти, представники  міської ради. 

Порядок денний засідання діалогової групи:
1) Інформування учасників про зміст Положення про діалогову групу (ДГ),  обрання заступників голови і секретаря ДГ. 
Спікер: Раїса Чередниченко, перший заступник  голови селищної військової адміністрації  у Високопільській ТГ
2) Велика роль демократії участі у відновленні громади.  Презентація  результатів діагностики стану громадянського суспільства в Високопільській громаді, рекомендації.  
Спікер: Дементій Білий, експерт ПЦПСД 
3) Робота діалогової групи  у формі колоквіуму:  визначення актуальних проблем громади, розстановка пріоритетів, складання плану роботи діалогової   групи для розробки дорожніх карт  та проєктів нормативно-правових актів.
Ментори: Володимир Молчанов, керівник проекту, Дементій Білий, експерт ПЦПСД 
4) Передача обладнання для  громадського хабу (постійне місце роботи діалогової групи): 2 ноутбуки з налаштованим програмним забезпеченням і ще багато чого. 

Модератор:   Олег Дядюн –  менеджер ПЦПСД 
З питань участі звертайтесь до:  Олег Дядюн, менеджер ГО ПЦПСД,  +38(066)7895089 

Інформація про проект

Бериславська міська та Високопільська селищна громади  будуть працювати разом з експертами  Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень (ПЦПСД) над процесами раннього відновлення на звільнених територіях України  при потужному посиленні громадської участі.  «Раннє відновлення»  - це  підтримка звільнених територій, які знаходилися під російською окупацією протягом певного періоду часу з початку повномасштабного вторгнення та реагування на першочергові потреби населення деокупованих територій для забезпечення громадського порядку, безпеки та надання ключових послуг населенню. Активне сприяння в реалізації проекту надають  Бериславська та Високопільська військові адміністрації. Громадські хаби будуть облаштовані меблями та  необхідною комп’ютерною технікою.  Метою спільної діяльності громад та експертів ПЦПСД   буде залучення жителів обраних громад до процесів відновлення шляхом створення постійно діючих діалогових груп як платформ співпраці влади та громадськості,  а також підняття їхнього фахового рівня.

Проєкт «Партнерство влади і громади заради відновлення «Діємо разом!» впроваджується в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Галина Бахматова

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи