Опитування ВПО в Милівській територіальній громаді: діагностика стану та вирішення проблем

В Милівській Раді  внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які є тимчасовими консультативно-дорадчими органами, на початку жовтня розпочали  соціологічне опитування ВПО шляхом анкетування.  Зміст анкети пов'язаний з визначення проблем, з якими вони стикнулися, та нагальними потребами ВПО. Питання Анкети  стосуються отриманої допомоги, труднощів проживання на новому місці,  активності, планів повернення додому тощо. 

Нагадаємо, що метою новостворених  Рад  ВПО є вирішення проблемних питань, пов’язаних із реалізацією державної та місцевої політики у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, сприяння їхній інтеграції на території Милівської  сільської територіальної громади,  підтримка з боку громади в процесі інтеграції ВПО та залучення їх до процесів прийняття рішень. Членами Рад ВПО стали активісти громад та представники внутрішньо-переміщених осіб, а також співробітники місцевих органів влади. 

Опитування громадської думки внутрішньо переміщених осіб проводиться  з метою розробки місцевої програми для вирішення проблем ВПО та створення умов для повернення ВПО додому.

Анкета є анонімною, заповнити її можливо як онлайн, так і в паперовому вигляді. Всі її відомості будуть використані лише в узагальнюючому вигляді.

За цим посиланням можна заповнити анкету онлайн: Анкета Милове  

Анкету розробили експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень (ПЦПСД) в рамках проекту «Сприяння соціальній інтеграції ВПО в громадах Херсонської області» (за підтримки Міжнародного фонду Відродження) з метою провести діагностику стану ВПО, їхніх проблем та активності в Милівській  територіальній громаді. Аналітичний звіт буде представлено на початку листопада. На основі отриманих результатів   експертами ПЦПСД буде проведено  навчання  для активізації співробітництва влади та громади та надаватиметься інституційна підтримка.  

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Галина Бахматова 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи