В Милівській громаді провели перші бюджетні обговорення

 

Милівська сільська рада за кілька днів буде затверджувати бюджет на 22-ий рік. Керівництво ТГ намагається створити по-справжньому єдину інтегровану громаду й приділяє багато уваги спілкування з мешканцями. Тому напередодні вони провели бюджетні громадські обговорення за участю запрошених представників Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень. Експерти Причорноморського центру, спільно з фінансовим відділом громади, підготували презентацію, в якій відобразили та візуалізували всі складові бюджету. При підготовці матеріалу були використані напрацювання "Громадського партнерства - За прозорі місцеві бюджети", до якого входить й Причорноморський центр.  

Учасники заходу отримали можливість поставити запитання напряму голові громади як про дохідну частину, так і про видатки. Найбільш жваву дискусію викликало питання фінансування закладів освіти, а саме аномально великі кошти в перерахунку на одного учня в Новокам'янській гімназії. 

Також, експерти Причорноморського центру звернули увагу на дуже незначну вагу бюджету розвитку. Голова громади, Олег Володимирович Яхнієнко, зазначив що в 22-ому році цей показник збільшиться, в зв'язку з суттєвим збільшенням доходів громади. Також, він відмітив що в такому форматі заходу представлення бюджету проходить вперше, але не в останнє.

Наразі Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень за підтримки міжнародного фонду "Відродження" реалізує проект з подолання та запобігання конфліктів в громаді. Формування бюджету - процес болісний, та викликає найбільші напруження в периферійних точках громад. Тому експерти центру допомагають це напруження знизити шляхом залучення широкого загалу громадян до прийняття рішень в ТГ.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

В Бериславі обговорили екологічну ситуацію після Каховської катастрофи