В Присиваській громаді відбулися публічні консультації

В Присиваській громаді відбулися публічні консультації із представниками громади на теми, що хвилюються й представників влади, й звичайних виборців, а саме, як ефективно організувати комунікації із виборцями в рамках недавно ухваленого Порядку регулярного прийому виборців та звітування депутатів», про який ми вже писали на сторінках нашого сайту.

Депутати Присиваської сільської територіальної громади ухвалили «Порядок регулярного прийому виборців та звітування депутатів». Таким чином вони визнали необхідність проведення системної роботи із виборцями, створення механізму консультацій та зворотного зв’язку. Це рішення стало важливим кроком до консолідації громади та подолання  протиріч й конфліктних ситуацій.

Й ось, на першій публічній консультації розглядалися проблемні моменти організації прийому та звітів депутатів. В заході взяли участь депутати сільської ради, всі старости громади, посадови особи виконавчих органів влади та громадські активісти.

Ця консультація була внесена в План публічних консультацій громади, що був  затверджений розпорядженням сільського голови.


Про причини уваги самого до цього аспекту діяльності депутатів розповів експерт Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Володимир Молчанов:  «Оскільки головним конфліктогенним чинником в громаді було визначено брак комунікацій депутатів із власними виборцями, внаслідок чого ці представники різних сіл ставали на позиції локального патріотизму і боротьби проти сусідів спочатку за ресурси для «своїх» сіл, а згодом і проти підсилення можливостей сусідів за принципом «хай я буду однооким, аби сусід – сліпим»,  а головними, і успішно застосованими «ліками» - регулярні звітування і прийом виборців, то для закріплення успіху залишилося зменшити накопичену напругу всередині депутатського корпусу, зокрема через справжні чи вдавані корупційноризикові рішення». 

«Саме тому, згідно з вищезгаданим Планом, відбулася консультація в форматі Круглого столу за участі депутатів та представників громадськості на тему «Проблемні питання в роботі депутатів сільської ради» -  закінчив експерт.
 

Таким чином, ми бачимо, що в громаді запрацював ще один із механізмів подолання конфліктів та проблемних питань, який був напрацьований керівництвом громади та депутатським корпусом у ході реалізації рекомендацій по подоланню конфліктів.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проекту «Запобігання та врегулювання конфліктів в громадах шляхом залучення мешканців до вирішення місцевих проблем» в рамках програмної ініціативи МФВ «Демократична практика». Матеріал відображає позицію авторів і не обов'язково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження".


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи