Діагностика конфліктів у Милівській ОТГ


Триває реалізація експертами Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень проєкту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». 

17 вересня експерти Володимир Молчанов і Артем Чайковський провели фокус групу серед активних громадян Милівської ОТГ. 

Створена на її основі нова територіальна громада збільшується понад ніж удвічі, і учасники бачать загрозу конфліктогенності переважно у настроях лише однієї з примусово приєднаних сільських рад – Новокаїрської, де відсутня єдина чи хоча б переважаюча думка щодо центу, до якого треба було приєднуватись, а також існують гострі конфлікти навколо виділення державою земель під Національний парк «Кам’янська Січ».

 Але експерти відразу звернули увагу на інший конфліктогенний чинник: в ОТГ практично не працює механізм комунікацій з громадськістю ані депутатів, ані виконавчої гілки. І якщо в складі двох колишніх сільських рад і 5 сіл керівництву вдавалося приймати без залучення громадян бюджетні рішення, які громади схвалюють, чи принаймні ставляться з розумінням, то навряд чи таке можливо в громаді 3 5 колишніх сільських рад. За результатами аналізу фокус-групи, сільському голові і раді будуть надані рекомендації. 



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи