В Цюрупинську навчались самоорганізації


В межах дня селищного голови, який пройшов 25 червня в приміщенні Цюрупинської районної ради, експерти Херсонського Ресурсного центру для органів самоорганізації населення провели інформаційний семінар щодо практичної діяльності ОСН.

В селах району діє чимало ініціативних груп громадян , навіть створені вуличні комітети, але вони не мають достатнього досвіду та навичок практичної діяльності відповідно до діючого законодавства. Саме селищні голови, які були основними учасниками заходу, в першу чергу мають бути зацікавлені в розвитку сільських комітетів, бо вони є прямими помічниками в повсякденному житті, у вирішенні постійних проблем, особливо в тих селах, де відсутні селищні ради.
Керівник центру Олександр Мошнягул та експерт Олександр Токаленко розповіли про можливості органів самоорганізації, досвід саме сільських комітетів , відповіли на питання присутніх селищних голів. Останні задавали питання, які їх зацікавили. Сподіваємось що отримана інформація стане в пригоді , і процес самоорганізації отримає позитивний поштовх.
Нагадаємо, що в Херсоні функціонує Ресурсний центр сприяння органам самоорганізації населення, який був створений за участю Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень, громадського об’єднання «За майбутнє Херсона», Херсонської обласної організації Комітету виборців України.Ресурсний центр працює за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження”.
Контактні телефони: (0552) 325-026, (066) 100-81-91

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи