Ресурсний центр для ОСН провів захід в Бериславі

6 червня експерти Ресурсного центру для органів самоорганізації населення в Херсонській області Олександр Мошнягул та Олександр Токаленко провели в місті Бериславі інформаційний семінар для активу району щодо питань створення та діяльності органів самоорганізації населення.

У заході прийняли участь голова Бериславської районної адміністрації Олексій Чечибая, міський голова Олександр Шаповалов, селищні голови та активісти району.
Присутніх зацікавила тема самоорганізації. В країні багато говорять про майбутню децентралізацію, адміністративну реформу, укрупнення громад, а в районі практично відсутні органи самоорганізації. Експерти звернули особливу увагу на процедурах створення ОСН, їх повноваженнях, матеріально-фінансовій основі діяльності. Розповіли про досвід діяльності сільських комітетів в інших регіонах країни. Відповіли на питання учасників заходу.
Тепер справа за бериславчанами, які отримали корисну інформацію та практичні поради від представників Ресурсного центру.
Нагадаємо, що в Херсоні функціонує Ресурсний центр сприяння органам самоорганізації населення, який був створений за участю Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень, громадського об’єднання «За майбутнє Херсона», Херсонської обласної організації Комітету виборців України.Ресурсний центр працює за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження”.

Контактні телефони: (0552) 325-026, (066) 100-81-91

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

В Бериславі обговорили екологічну ситуацію після Каховської катастрофи