АНОНС: запрошення на засідання Громадської ради з відновлення Тягинської громади

Чергове засідання Громадської  ради з  відновлення Тягинської  територіальної  громади відбудеться 8 травня о 14.00 онлайн з теми «Пропозиції жителів громади до плану відновлення: методика збору ідей  та обговорення результатів». Ініціатива Тягинської громади щодо спільного обговорення Плану відновлення  за допомогою експертів Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень (ПЦПСД)  сприятиме прозорості  влади та активізації громади, підвищенню фахового рівня посадовців місцевої адміністрації та активістів в рамках проекту «Сприяння залученню жителів Тягинської громади до процесів відбудови». 

Порядок денний:  

1) Презентація: загальні результати анкетування  жителів Тягинської громади щодо пріоритетів відновлення; 

2) Дискусія учасників: визначення ключових напрямків для розробки нормативної бази відновлення громади; 

3)  Пропозиції експертів ПЦПСД.  

Спікери: 

1) Дементій Білий, експерт ПЦПСД, соціолог,  презентує найбільш актуальні загальні напрямки програм відновлення  та першочергові заходи,  прогноз розвитку громади та  збалансувати побажання різних груп населення громади. Якісна Програма відновлення  – це підстава для швидкого залучення інвестицій, отримання міжнародної та державної допомоги. 

2) Володимир Молчанов, керівник проекту, запропонує  розробку цільової Програми громадської безпеки та Програми з екології;  тренінг для членів Громадської ради з теми «Кошторис: будівельні технології з практичним створенням кошторису відновлення простого об’єкта»   запланувати на кінець травня. 

Контактна особа - Олег Дядюн. Голова ПЦПСД, тел. +38(066)7895089 

Місія проектів щодо Громадських рад відновлення: незважаючи на  постійні бомбардування рашистами Херсону та області,  в звільнених від окупації територіальних громадах активно йде процес планування відновлення та переосмислення стратегічних документів, залучення фінансування від міжнародних донорів, використання різних  форм співпраці з громадськістю.  Наші люди працюють над завтрашнім днем так, начебто вже завтра настане наша перемога, і це правильно. 

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Галина Бахматова 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи