Громадській простір "Діалог" для комунікації мешканців громад Одеської області

В липні 2023 року в трьох громадах Одеської області - в с. Стаокозаче, в м. Вілкове та м. Роздільна  розпочалася робота зі створення громадського простору «Діалог».  Наразі проводиться   ремонт та облаштування обраних для цієї мети приміщень, які виділяє місцева рада. Новостворені Хаби будуть місцем, де місцевим активістам будуть створені умови для повноцінної роботи як для третього сектору, так і для спільної діяльності інститутів громадянського сусільства (ІГС) та їх комунікації з владою.

Інфраструктурне забезпечення Хабів за рахунок проекту ПЦПСД «Створення громадських просторів «ДІАЛОГ» для роботи та комунікації місцевих активістів та НГО» і нормативно прописані гарантії загального безперешкодного доступу до користування приміщенням і майном дозволять ІГС почуватися незалежно, зроблять Хаб місцем невимушеної і рівноправної комунікації між владою та громадськими активістами. Розпочато постачання обладнання для технічної підтримки Хабів -  ноутбуків/комп’ютерів, меблів, проекторів, оргтехніки;  все це буде передано на баланс ОМС.

Загальна мета цієї діяльності: розвиток потенціалу місцевих громадських організацій в рамках загально українського проєкту “Спеціальна програма підтримки Східної України/Програма ЄС «Міцні Регіони», який спів фінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи