Громадські слухання в Миловому - обговорюємо Стратегію розвитку громади

 
18 січня в Милівській громаді відбулись громадські слухання з розгляду проекту Стратегії розвитку. Експерти Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень презентували документ у розрізі стратегічних напрямків, обраних жителями громади. Як зауважив Милівський сільський голова, Олег Яхнієнко, Стратегія розвитку - це той документ, до якого громада йшла майже два роки. А тепер, з допомогою Причорноморського центру, цей процес добігає кінця. 
 

На початку червня 2021 року, Милівська ТГ приєдналась до проекту "Активна участь громадян в процесах реформ – шлях до розв’язання конфліктів", який, за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження", впроваджував Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень. А вже 18 січня 2022 представники Робочої групи та Причорноморського центру презентували проект документу Стратегії розвитку громади. 
 
 
Експерти центру, постійно консультуючись з членами Робочої групи з розробки та впровадження Стратегії, виконали аналіз стратегічних та оперативних цілей, визначили першочергові проекти, що будуть впроваджуватися у найближчі три роки, та розробили план реалізації Стратегії. Перед Робочою групою було поставлено завдання провести громадське обговорення Стратегії, внести необхідні пропозиції від громадян та підготувати документ для розгляду на сесії сільської ради. Після ухвалення рішення стратегічний план має бути поданий на розгляд сільському голові для прийняття в якості політики громади.
 
 
Не тільки влада, а й жителі громади позитивно оцінили експертні напрацювання. На думку учасників заходу, саме довгострокове стратегічне бачення є тим інструментом, що дозволить всім селам громади відчувати себе єдиною громадою й рухатись в єдиному напрямі. Відтепер, справа за малим - затвердити документ на сесії ради. 
 

 

Контакти ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень»:  

Херсон, Придніпровський узвіз, 1 оф. 8, тел. +38 0552 34442, факс +38 0552 34442 

За постійними оновленнями роботи організації можна слідкувати за посиланням:

На веб-платформі www.pcpsd.org.ua

В соціальній мережі www.facebook.com/pcpsd.org.ua 

Матеріал публікується в межах проекту "Активна участь громадян в процесах реформ – шлях до розв’язання конфліктів", який реалізується за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи