Ще один крок до відкритого та прозорого ЦНАП в Тягінській громаді

29 жовтня 2021 року у Тягінській громаді відбулась чергова сесія сільської ради. До порядку денного включили питання інституційного аспекту зі створення Центру надання адміністративних послуг в громаді. Інформаційну роботу з питань провели запрошені експерти Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень. 

Керівник Причорноморського центру, Олександр Мошнягул, пояснив як зробити ЦНАП доступним і зручним для всіх мешканців громади, як надзвичайно важливо створити максимально комфортні умови. Під час виступу, він також змоделював типову діяльність ЦНАП – роботу головного офісу, формат віддалених робочих місць.

Найголовніші питання до експерта стосувались саме віддалених робочих місць: їх розташування, формат роботи та комунікації з центральним офісом. Зі слів Олександра Мошнягула, оптимальний варіант передбачає мережування віддалених робочих місць за участі старост. Конфігурація же центрального офісу, на думку експерта, потребує доопрацювання.

Також, депутатський корпус цікавив матеріальний аспект адміністративних послуг – чи адміністративні збори за наданні послуги будуть надходити до бюджету громади? Олександр Мошнягул запевнив, що ті послуги, які передбачають статус «платної», будуть наповнювати виключно бюджет громади.  

Після жвавої дискусії, депутати Тягінської сільської ради проголосували за пакет документів з інституційного складової створення ЦНАП. Отже, Тягінська громада зробила ще один крок до створення відкритого та прозорого Центру надання адміністративних послуг.

Матеріал публікується в межах проекту "Активна участь громадян в процесах реформ – шлях до розв’язання конфліктів", який реалізується за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження". 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи