У Присиваській громаді дискутували на тему конфліктів


У Присиваській 9 січня 2020 року відбувся семінар-зустріч для представників місцевої влади та громадського активу. Тема – конфліктогенні ситуації  та напруження в громадах, виявленні під час досліджень Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень.

Попри чудову нормативну базу та якісну роботу місцевої влади, у громаді наявний ряд ситуацій, які можуть привести до конфліктів, наприклад, обговорення яка із шкіл громади може отримати статус опорної або різне бачення оптимізації медичної мережі тощо.
Експерти з Причорноморського центру презентували дослідження, яке показало високий рівень локального патріотизму внутрішніх громад. Учасники семінару погодились, що під час обговорень складних питань у своїх селах часто відбувалось заміщення «холодного розуму» емоціями. Забезпечення належного рівня комунікацій могло б зняти частину емоцій, які базувалися на незнанні всієї ситуації.

Таким чином, для Присиваської громади є запит щодо налагодження двосторонніх зв’язків між депутатським корпусом (представниками внутрішніх громад-сіл) та мешканцями цих внутрішніх громад-сіл.
Для цього, потрібен запуск механізму публічного звітування депутатів сільської ради перед виборцями громади, а також налагодження регулярного прийому виборців. Паралельно, буде створена ініціативна група, діяльність якої спрямована на контролі у досягненні мети та можливого спостереження за безконфліктним розподілом ресурсів у громаді.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у  межах проекту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається  з позицією Міжнародного фонду  «Відродження»


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи