Громадська рада з'ясує, чому послуги в Херсоні такі дорогі

На своєму останньому засіданні Громадська рада при Херсонському міському голові розглянула питання щодо необгрунтовано завищенних цін, які використовують в своїй діяльності розпорядники бюджетних коштів, тобто департаменти та управління міськвиконкому. Саме по цим цінам вони надають нам медичні, освітні послуги, ремонтують дороги, будинки, школи, прибирають місто, доглядають за зеленими зонами тощо.
Під час засідання член громадської ради, експерт Ресурсного центру політичних та соціальних досліджень Володимир Молчанов навів декілька прикладів.

Так, згідно паспорту бюджетної програми управління транспорту, вартість капітального ремонту 1 кв. м. доріг в 2018 році в Херсоні складала 920 грн. В той же час, як приблизно в містах такого ж рівня вона була значно нижчою. В Полтаві 660, Житомирі 632, в Черкасах 650.
У сусідньому Миколаєві вона склала 768 грн. І навіть в потужному Дніпрі ремонт доріг містянам обходиться дешевше - 826 грн.

Ще показовішим є Департамент ЖКГ. Вартість капремонту одного метру мереж холодного водопостачання складала 2903 грн., в той час як в Дніпровському районі Києва всього 616 грн. Стерилізація однієї тварини в Херсоні 2129 грн, та ж послуга у Львові вартує 782 грн., а у Кривому Розі 1211 гривень.

Зараз формуються поспорти бюджетних програм на 2019 рік, і Громадська рада вважає принциповим не допустити знову серйозних завищень цін. З цього приводу активісти звернулись до міського голови з пропозицією: провести спільні засідання представників громадської ради, депутатів та відповідних розпорядників бюджетних коштів, які повинні довести обгрунтованість своїх цін та пояснити, чому в Херсоні ці послуги або роботи коштують значно дорожче.

Міський голова погодився з цією пропозицією, і ми маємо вже найближчим часом з'ясувати причини завищення цін з Департаментом ЖКГ та Управлінням транспорту.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи