У Долматівській ОТГ погодились, що якісна освіта - запорука ефективної стратегії

Сьогодні, 27 листопада, експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень разом з експертом шведсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” Айдером Сеїтосмановим зустрілися з представниками освітньої сфери Долматівської ОТГ та обговорили важливість освіти в стратегічному розвитку громади.
На зустрічі були присутні директори навчальних закладів громади, начальник відділу освіти.


Як прокоментував Айдер Сеїтосманов, часто питання стратегії розвитку тісно пов'язане з питанням освіти, адже дуже важливо, наскільки яксіні освітні послуги зможе дати громада, наскільки ефективно зможе використати кошти. За його словами, на освіту Долматівської ОТГ виділяється до 65% бюджетних коштів й саме від керівництва залежить, витратити їх на розвиток чи просто "проїсти". До того ж, освітня галузь лідирує по працевлаштуванню людей, що також підсилює її значущість.


Результатом зустрічі стали спільні висновки.
По-перше, освіта для дітей, тож при прийнятті рішень потрібно враховувати саме їх інтереси. По-друге, потрібно виходити за рамки інфраструктурних проблем, як то пофарбовані двері чи нові вікна (хоча й це, безумовно, важливо). По-третє, в стратегії має бути чітко прописана просвітницька міссія освітньої галузі. По-четверте, болючі питання потрібно вирішувати шляхом конструтивного діалогу, навчання та аналізу.

Також приємним для експертів підсумком зустрічі стало те, що представники освітньої галузі Долматівської ОТГ висловили бажання співпрацювати з ними надалі й планують подальші спільні заходи.   

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи