Громадський та державні аудитори разом вилікують фінанси м . Херсону

Експерти громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» для налагодження дієвої системи контролю ефективності місцевих бюджетів з 2015 року започаткували щорічний громадський аудит доброчесності запровадження програмно-цільового методу.

Також у м. Херсоні за методикою та грантовою/ коуч підтримкою ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» проведено два громадських аудити бюджетної сфери за 2017-18 роки. Відповідно у 2019 році матиме два державних аудита за скаргами громадськості:

По-перше, ГО «Транспорт Херсонщини» у сферах реконструкції, капітальних та поточних ремонтів автомобільних доріг, тротуарів, міжбудинкових та внутрішньоквартальних проїздів». Про сервіси проекту та історію діалогу з місцевими посадовцями на http://frgn.mk.ua/?p=10257

За його висновками нещодавно отримали повідомлення Південного офісі державної (Лист 1 Лист 2) аудиторської служби щодо проведення Південним офісом державної аудиторської служби щодо у першому півріччі 2019 року перевірки Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міської ради.

По-друге, ГО «Європейський вектор розвитку» у сфері благоустрою Херсону, що раніш отримала подібний лист щодо почату з січня 2019 року перевірки Департаменту ЖКГ та Управління естетики та зовнішньої реклами Херсонської міської ради.

Ії предметом буде аудит відповідності вимогам національного законодавства змісту паспортів бюджетних програм «Благоустрій..» на 2017 і 2018 роки та звітів про виконання паспортів бюджетних програм за 2017 рік. А інформація згаданого громадського моніторингу буде враховано при перевірці.

Докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=10240 .

Професійність методики громадського аудиту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва вже три рази підтвердив державні аудиторські служби у Дніпрі (2018 р), у Вознесенську (2017 р.) та у Миколаєві (2016 р.) — тоді Державною фінансовою інспекцією України.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за матеріалами ГО «Транспорт Херсонщини» (м. Херсон).
__________________________________________________________

Проект ГО «Траспорт Херсонщини» на тему: «Створення механізму громадського контролю доброчесності видатків на ремонт доріг у м. Херсоні» реалізовано за сприяння ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень,при підтримці ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за кошти Національного фонду підтримки демократії (NED м. Вашингтон, США).

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

В Бериславі обговорили екологічну ситуацію після Каховської катастрофи