У Гладківській ОТГ оновили Статут та планують консультації з громадськістю

14 червня в Гладківській ОТГ відбувся тренінг з теми «Інструменти подолання конфліктів в громадах», в якому взяли участь представники депутатського корпусу, виконкому, працівники сфери освіти, громадські активісти.

Це вже не перший тренінг, який в громаді проводять представники Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень. На попередніх зустрічах місцеві активісти дізналися, що таке місцева демократія та отримали знання про механізми, за допомогою яких можна впливати на рішення влади. Як результат - Гладківська ОТГ прийняла оновлений демократичний Статут.

На цьому тренінгу разом з експертами ПЦПСД Олександром Мошнягулом та Володимиром Молчановим мешканці громади пішли далі - склали проект плана публічних консультацій з громадськістю на другу половину 2018 року та інших заходів, передбачених новим Статутом. Адже, як виявилося, в громаді є низка проблем, які хвилюють мешканців, але ніяк  з ними не обговорюються, наприклад, оптимізація навчальних, дошкільних закладів, встановлення земельного податку тощо.

Так, найближча консультація з громадськістю відбудеться в селі Таврійськ, що входить до складу ОТГ. На ній мешканцям розкажуть про новий Устав та можливості, які він передбачає.

Тренінг був проведений в рамках проекту «Посилення ролі периферійних населених пунктів в об’єднаних громадах Херсонської області», направленому на розвиток громадянського суспільства та посилення зав’язків між населеними пунктами, що здійснює Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" .

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи