«Освітні» Гроші Херсона розподіляються «в ручному режимі»

Під час моніторингу експерти проекту «Громадські ініціативи для зменшення корупції в сфері освіти міста Херсон» зіткнулися з проблемою – на сайті держзакупівель нема інформації про тендери Херсонського управління освіти по капітальним видаткам – це капремонт і придбання обладнання.

Виявляється, що ці кошти (а це чимало мільйонів гривень) розподіляються «в ручному режимі». Серед закупівель – лише комуналка й харчування дітей.
Як використовуються кошти на дитяче харчування, перевірити практично неможливо – Управління освіти не веде звітність в розрізі по кожній школі, а має лише загальний звіт.
Громадська організація «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» разом з партнерами здійснює проект «Громадські ініціативи для зменшення корупції у сфері освіти міста Херсон», який сприяє подоланню проявів корупції в дошкільній і шкільній освіті міста Херсона, поліпшенню стану освіти міста шляхом проведення комплексного моніторингу використання бюджетних ресурсів, які виділяються на освіту. Проект реалізовується за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи