Кому і скільки? Або як відремонтувати будинок


В минулому році на проведення ремонту багатоповерхових будинків з Херсонського міського бюджету було виділено майже вісім з половиною мільйонів гривень. Чи були ці кошти використані за призначенням, вирішили дізнатись члени громадської організації «За майбутнє Херсона», у партнерстві з Причорноморським центром політичних та соціальних досліджень та обласною організацією комітету виборців України.
Громадські організації в рамках спільного проекту «Бюджетне фінансування капітального ремонту багатоквартирних будинків під громадський контроль», вирішили знайти відповідь на це запитання. У рамках проекту волонтери організацій провели моніторинг використання коштів та опитування мешканців будинків, в яких повинен був проводитись ремонт.
«Ми добре пам’ятаємо, минула зима була дуже важкою, вона загострила проблему покрівель. Майже всі громадські приймальні, котрі з’являлись в період передвиборчої кампанії (в тому числі і наша), відзначали великий ріст скарг саме на стан будівель у розрізі покрівель і підтоплень. В міській раді навіть свого часу відбулась дискусія з приводу пріоритетів бюджету – куди все-таки вкладати кошти, в ремонт доріг чи в ремонт житлового фонду, - розповідає Олександр Мошнягул, керівник Причорноморського центру досліджень.- Проблему посилює позиція Кабміну, котрий планує до 2015 року перевести всі комунальні будинки в ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків). Ті, хто з цим стикається, розуміють, що мешканці не хочуть брати на баланс будинок, створювати об’єднання до тих пір, поки їм не зроблять капітальний ремонт. А коштів на це, звичайно, не вистачає».
Олександр Мошнягул поставив під сумнів цільове використання виконкомом Херсонської міської ради виділених на капремонт коштів. Навіть за умов прозорого фінансування із бюджету, міська влада Херсона не змогла дати чітких відповідей на запитання організаторів проекту.
Далі читайте в матеріалі Маргарити Коваленко на "Політичній Херсонщині"
Кому і скільки? Або як відремонтувати будинок

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи