Обговорили плани співрпаці із керівництвом Нижньосірогозької селищної громади


Наприкінці грудня експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень провели зустріч із Нижньосірогозьким селищним головою Дмитром Такаджи та секретарем селищної ради Світланою Кутіщевою. 

Мета зустрічі – обговорення ситуації у новоствореній громаді, проблемних питань громади, які постають на початковій стадії об’єднання, обговорення співпраці Причорноморського центру та Нижньосірогозької громади. 

За більше ніж тринадцять років діяльності Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень напрацював великий досвід у розвитку місцевого самоврядування та активізації громадян. З початку 2016 року експерти Центру беруть активну участь у впровадженні реформи децентралізації в громадах півдня України, методичної, консультативної та експертної допомоги в розробці стратегій розвитку громад, впровадженні політик демократії участі, ключових нормативно-правових документів громад.

Керівництво громади розповіло про свої напрацювання за час створення селищної територіальної громади та основні напрямки роботи у найближчий час. Розповіли про участь у першому проєкті з конкурсного відбору територіальних громад для надання підтримки у розробці стратегії розвитку по Програмі «U-LEAD з Європою».

Експерти Центру поділилися досвідом та методами своєї роботи стосовно вивчення, дослідження та вирішення критичних ситуацій.

Враховуючи, що Нижньосірогозька громада нещодавно створена, доводиться організовувати роботу вперше, тому селищний голова Дмитро Такаджи висловив зацікавленість у допомозі в організації заходів щодо впровадженні реформи освіти, створення сільських органів самоорганізації населення та в інших напрямках роботи. В перспективі – в консультаціях при розробці Статуту громади.

Дмитро Такаджи зокрема зазначив, що керівництву громади завжди цікава думка досвідчених фахівців, до того ж сторонніх, які зможуть надати незалежну оцінку та практичні поради.
В планах співпраці - проведення онлайн-семінарів для представників посадових осіб, депутатів селищної ради та представників громадськості.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проекту «Запобігання та врегулювання конфліктів в громадах шляхом залучення мешканців до вирішення місцевих проблем» в рамках програмної ініціативи МФВ «Демократична практика». Матеріал відображає позицію авторів і не обов'язково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження".


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи