Малому бізнесу Доманівської ОТГ дали доступ до допорогових тендерних закупівель

За рекомендацією громадського моніторингу ХХV сесія Доманівської селищної ради 10 жовтня 2018 року затвердила Положення про здійснення допорогових закупівель товарів, робіт і послуг із застосуванням електронної системи закупівель ProZorro. Аналогічний документ запропоновано до затвердження Мостівській ОТГ та Прибузькій ОТГ Доманівського району Миколаївської області.


Ці та інші результати адвокаційного моніторингового проекту нещодавно презентувала учасникам міжобласного семінару миколаївської і херсонської обласних коаліцій «За прозорі місцеві бюджети» Світлана Матвєєва –директор ГО «Фонд розвитку громади селища Доманьовка».

Протягом січня – березня 2018 році в рамках моніторингового дослідження проаналізовано витрачання коштів 8-ми бюджетними установами (Доманівська ЗОШ №2, відділ культури Доманівської РДА, Доманівська селищна рада, територіальний центр соц. обслуговування  Доманівської РДА, Доманівський НВК, Доманівський освітній центр, Доманівська центральна районна лікарня, відділ освіти селищної ради) 3-х ОТГ Доманівського району (Доманівської, Мостівській, Прибузької ОТГ  у 2017 році . Порівняно показники з даними сайту ProZorro

13 квітня 2018 року за круглим столом з підприємцями та замовниками послуг обговорили його результати та проаналізували типові помилки, які допускаються згаданими бюджетними установами під час проведення закупівель за бюджетні кошти та обмежують конкуренцію. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=9865 .

13 червня 2018 року для представників громадськості та підприємців проведено Онлайн тренінг «Державні закупівлі за бюджетні кошти. Можливості контролю» . https://www.youtube.com/watch?v=aGHOWPehdtg&feature=player_embedded

Учасники заходів для долання виявлених у моніторингу причин обмеження конкуренції при здійсненні державних закупівель рекомендували  ОМС району та ОТГ:

  • створити механізм контролю за належним виконанням вимог законодавства з питань публічних закупівель;
  • розширити доступ малого бізнесу до тендерів, затвердивши рішенням ради «Порядок проведення допорогових закупівель головних розпорядників бюджетних коштів» що розроблено Доманівською коаліцією.

На виконання рекомендацій дослідження  рішенням сесії Доманівської селищної ради від 10.10.2018 затверджено Порядок проведення допорогових закупівель. Аналогічний документ запропоновано до затвердження Мостівській ОТГ та Прибузькій ОТГ.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м Миколаєва» за матеріалами ГО «Фонд розвитку громади селища Доманівка

Проект ГО «Фонд розвитку громади селища Доманівка» на тему:«Не так прозоро, як хотілося б» реалізовано за сприяння ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень, при підтримці ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за кошти Національного фонду підтримки демократії (NED м. Вашингтон, США).

Метою проекту є підвищення рівня знань мешканців Миколаївської області про механізми поточного контролю використання бюджетних коштів та розвитку конкуренції серед постачальників товарів, робіт і послуг.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

В Бериславі обговорили екологічну ситуацію після Каховської катастрофи