Ресурсний центр для ОСН провів чергове навчання в Скадовську

Вже стали традиційними семінари для квартальних та будинкових комітетів в Скадовську. В Скадовську самоорганізація поставлена на високому рівні, активно діє близько 15 комітетів. Вони працюють над вирішенням місцевих проблем, залучають населення до активного громадського життя, співпрацюють з міською владою. 4 вересня в приміщенні Скадовської міської ради експерти ресурсного центру для ОСН Володимир Макуха та Олександр Токаленко провели практичний семінар, в якому прийняли участь керівники місцевих комітетів.

Перше питання, яке цікавило учасників «Як контролювати житлово – комунальні послуги?» Про це присутніх докладно проінформував Володимир Макуха, який розповів про досвід громадського контролю будинкових комітетів в Херсоні.
Квартальні комітети більше зацікавились темою благоустрою, бо вони постійно стикаються з проблемою стихійних сміттєзвалищ. Олександр Токаленко також акцентував увагу присутніх на можливостях здійснення громадського контролю в питаннях земельних відносин. Звичайно, громадськість не має впливу на процес виділення землі, але можуть не допустити чисельних порушень її використання: самозахоплення, самовільної забудови, не цільового використання, тощо.
За результатами семінару були виявлені проблемні питання які навряд чи можна вирішити шляхом обговорення. Було вирішено, ініціювати проведення круглого столу за участю міської влади та представників установ, які причетні до цих проблем.
Нагадаємо, що в Херсоні функціонує Ресурсний центр сприяння органам самоорганізації населення, який був створений за участю Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень, громадського об’єднання «За майбутнє Херсона», Херсонської обласної організації Комітету виборців України.Ресурсний центр працює за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження”.

Контактні телефони: (0552) 325-026, (066) 100-81-91

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

В Бериславі обговорили екологічну ситуацію після Каховської катастрофи