Історія успіху. Нарешті зареєстрували квартальний комітет в Антонівці!

Мешканці селища Антонівка згуртувалися та вирішили створити квартальний комітет. Але протягом чотирьох років селищна рада ігнорувала прохання громадян. Юрист херсонського Ресурсного центра для ОСН Олександр Токаленко допоміг селянам звернутися до суду, який задовольнив рішення в повному обсязі. Тепер нарешті квартальний комітет № 10 зможе користуватися повноваженнями, передбаченими законами.

Мешканці селища Антонівка легалізували квартальний комітет та починаючи з 2010 року безуспішно намагалися його зареєструвати, щоб стати юридичною особою і реалізувати власні повноваження, передбачені законом.

Але Антонівська селищна рада ігнорувала прохання селян протягом 4 років, внаслідок чого вони були змушені шукати юридичної допомоги – щоб їм пояснили, на що вони мають право та допомогли зареєструвати квартальний комітет.

Селяни звернулися зі своєю проблемою до херсонського Ресурсного центра для ОСН. Юрист Олександр Токаленко допоміг громадянам звернутися до суду з проханням визнати протиправною бездіяльність Антоновської селищної ради щодо розгляду питання про реєстрацію органу самоорганізації населення – квартального комітету №10, обраного 12.12.2010 року, згідно протоколу №12 зборів мешканців кварталу №10 с.Кіндійка Антонівської селищної ради від 12.12.2010 на найближчому засіданні Антонівської селищної ради.

Суд задовольнив рішення в повному обсязі.

22 лютого 2014 року рішення набрало законної сили. Наразі триває процес його примусового виконання.

6 березня голова квартального комітету №10 висловив свою подяку керівникові Ресурсного центру для ОСН Олександру Мошнягулу та експерту Олександру Токаленку.


Зміст рішення можна знайти у єдиному державному реєстрі  судових рішень за номером справи 666/6303/13-а.

Нагадаємо, що в Херсоні функціонує Ресурсний центр сприяння органам самоорганізації населення, який був створений за участю Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень, громадського об'єднання «За майбутнє Херсона», Херсонської обласної організації Комітету виборців України та громадської організації «Безпосереднє народовладдя». Ресурсний центр працює за фінансової підтримки міжнародного фонду "Відродження".


Контактні телефони: (0552) 325-026, (066) 100-81-91

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

В Бериславі обговорили екологічну ситуацію після Каховської катастрофи