Старости та адміністративні послуги, або як в Тягінській громаді налагодживатимуть комунікаційні містки за допомогою ЦНАП

 

Напередодні сесії Тягінської сільської ради, відбулось перше засідання робочої групи зі створення Центру надання адміністративних послуг. На засіданні були розглянуті ключові питання та документи, що регулюють діяльність ЦНАП: рішення про створення, положення, перелік послуг та інші. До заходу долучились експерти Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень.

Формат робочої групи – як комунікаційний інструмент. Робоча група зі створення ЦНАП була ініційована головою Тягінської сільської ради на пропозицію Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень. У рамках діяльності групи, забезпечується широка участь громадян, до спільних обговорень залучаються жителі всіх сіл громади. А найголовніше – робота в такому форматі сприяє налагодженню комунікації між селами громади та центральною садибою. Створення ЦНАП допоможе вирішити одну з найбільш конфліктогенних проблем у громаді: зросте якість надання адміністративних послуг, та посиляться комунікаційних зв’язки між селами громади.

Від концепції до реалізації. В Тягинській громаді, Центр надання адміністративних послуг буде створений у форматі робочого органу. У відділі із забезпечення його діяльності буде працювати всього 4 фахівця: начальник відділу, 2 адміністратори та реєстратор. Вони забезпечать зв'язок громадян  з працівниками сільради які надають  адміністративні послуги. Слід зазначити, що сьогодні  і без ЦНАП громада надає чимало груп цих послуг: земельні, місцеві, реєстрація місця проживання, послуги соціального характеру, послуги РАЦС.

У всіх старостівських округах планується створити віддалені робочі місця, адміністраторами в них працюватимуть старости, поруч з якими будуть фахівці із надання послуг соціального значення та фахівці з реєстрації  місця проживання.

Найбільший інтерес у учасників засідання викликало питання організації роботи спеціалістів та їх взаємодії з відділом ЦНАП. Адже, в приміщенні ЦНАП будуть працювати адміністратори, а спеціалісти, які готуватимуть документи будуть знаходитись в сільській раді, яка розташована далеченько від будівлі майбутнього ЦНАП. Це питання дуже важливе, і вирішити його потрібно так, аби не страждали клієнти ЦНАП, жителі сіл громади.

Матеріал публікується в межах проекту "Активна участь громадян в процесах реформ – шлях до розв’язання конфліктів", який реалізується за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження". 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи